Menu

GLOW IN THE DARK  FIETSPAD MARKERING REFLECTOR

Via een Noorwegen, importeren wij een serie van drie modellen voor fiets- en wandelpaden. Deze modellen hebben zich de afgelopen al goed bewezen in de bergen en bij krachtcentrales in Noorwegen in extreme weersomstandigheden.

Het zijn zeer robuuste fiets- en wandelpad markeringen, gemaakt van het zeer sterke ABS kunststof. De zijkanten zijn voorzien van retro-reflecterende folie, welke gaan reflecteren wanneer er een fietskoplamp op schijnt en in het midden, een sterke gegoten hars in combinatie met fotoluminiserende pigmenten. De Diameter 100 mm, dikte 10 mm en een Glow luminance van 1500 mcd. Deze glow gaat met gemak de nacht door en en is zeker ook in de vroege ochtenden in de winter nog steeds zichtbaar. De belastbare druk van deze markering is 10 ton.

De meest rechter markering op de foto, heeft glasparels als reflector, die onder extreem schuine hoeken, toch gaan reflecteren. Deze verdraagt een druk van 16 ton.

NIEUW BIJZONDERE INNOVATIE VERKEERSBORDEN

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt, het eerste verkeersbord met drie eigenschappen te weten: standaard verkeersbord voor overdag, retro-reflecterend bij aanlichting met een fietslamp en fotoluminiserend bij donker.
Een verkeersbord met deze eigenschappen is heel goed inzetbaar op zo genaamde stiltegebieden waar de wettelijke verkeersregels en de uitvoering hiervan, van toepassing zijn.

Wat zijn stiltegebieden?
Het begrip stiltegebied vindt zijn oorsprong in de Wet geluidhinder (Staatsblad, 1979). Stiltegebieden waren daarin gedefinieerd als gebieden waarin de geluidbelasting door toedoen van menselijke activiteiten zo laag is, dat de in dat gebied heersende natuurlijke geluiden niet of nauwelijks worden gestoord. In 1993 is het artikel over stiltegebieden in de Wet geluidhinder komen te vervallen en het wettelijk kader overgenomen in de Wet milieubeheer.

Het voordeel van deze fotoluminiserende borden is, dat je voortijdig kunt laten zien wat er van een persoon(nen) wordt verwacht. Tevens kunnen dit soort borden in samenhang met de fotoluminiserende fiets- wandelpadmarkering de gebruiker een rustig  en veilig gevoel geven in een donkere, landelijke en verlaten omgeving.

Fotoluminiserende verkeersbordMet deze fietspad contour markering, is het mogelijk om met slecht 15 minuten daglicht gedurende 25-30 uur een zichtbare en opvallende markering te geven. 

Close-up van een retro-reflecterende klasse III sticker met een structuur van hoogwaardige fotoluminiserende parels.