Menu

Fotoluminiserende TL buis tubes, technische ruimte tandheelkunde rijksuniversiteit groningen

In een hele grote technische ruimte van de Tandheelkundige opleiding van de Rijksuniversiteit van Groningen, zocht men een betrouwbare ondersteuning bij b.v. stroomuitval. In dit geval is gekozen voor de nalichtende TL-tubes met een ongekende intense "glow" eigenschap. Er werden meer dan 50 van deze Tubes ingezet. Een zeer eenvoudige en snelle montage zorgde ervoor dat de be-staande TL-buizen snel waren voorzien van deze tubes.  Nu kunnen aanwezige onderhoudsmonteurs bij een stroomuitval de TL-buizen volgen naar een vluchtdeur.

Tankoverslagbedrijf Standic uit Dordrecht wilde graag custom made fotoluminiserende stickers

Tankoverslagbedrijf Standic uit Dordrecht wilde graag custom made fotoluminiserende stickers. Deze stickers zijn nergens anders te krijgen om dat deze stickers een afwijkende maat hebben dan de reguliere vluchtroute pictogrammen. Binnen twee uur na akkoord van het door ons gemaakte ontwerp, werden de stickers reeds geprint op onze grootformaat printer, na printen en contour snijden, werden de stickers aangeboden ter verzending.
Ook custom made stickers op fotoluminiserend vinyl? info@exitsigns.nl

 

Gemeente NIjverdal heeft een wandelpad voorzien van onze fotoluminiserende wandelpadmarkeringen

De Gemeente Nijverdal heeft onlangs een bestelling gedaan van 250 stuks fotoluminiserende wandelpadmarkeringen, versie 2.0. De nieuwe versie heeft een hogere en intensere "Glow" effect en gaat met gemak de nacht door. 

Deze markeringen zijn inmiddels aangebracht op nieuw aangelegde wandel-paden van buitencentrum Sallandse Heuvelrug, nabij Nijverdal. Het zijn prachtige slinger-paden, die vanuit het centrum lopen naar diverse richtingen. Omdat er geen enkele verlichting is, zullen deze fotoluminiserende marker-ingen zorgen voor een veilig gevoel en geven ze prachtig de contouren weer van de wandelpaden.

Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft de vluchttrappen- huizen voorzien van fotoluminiserende vluchtroute- producten

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft de twee vluchttrappenhuizen in het ziekenhuis, voorzien van fotoluminiserende producten. Hiermee heeft dit ziekenhuis, ons inziens, een voorbeeldfunctie voor wellicht collega ziekenhuizen. Op de middentrapleuningen, werden strips van één meter bij een breedte van 3 cm aangebracht voorzien van drie pijlen. Op alle bordessen, welke je leiden naar de volgende trap, liggen ronde vloer markeringen met een diameter van 10 cm met in het midden een pijl welke gaat oplichten bij complete duisternis.
Veiligheid voor alles!

Vluchtroute technische ruimte Rijksuniversiteit Groningen

In een technische kelderruimte van de Rijksuniversiteit hebben wij vlucht-markeringen op de vloer en deuren voorzien. Deze ruimte bevindt zich in de kelders van een groot gebouw. Hier bevinden zicht noodaggregaten, accu's en verdere regelapparatuur. Regelmatig wordt er hier onderhoud gedaan. Voor een snelle en veilige vluchtroute heeft men gekozen voor aanvullende vluchtroute-aanduidingen met een intense gloei. Als het licht uitvalt, vinden ter plekke onbekende monteurs nu probleemloos snel de weg naar een uitgang. Bekijk een video hiervan.

 

Groninger museum kiest ook voor fotoluminiserende vluchtrouteproducten

Het Groninger Museum wilde graag extra extra vluchtveiligheid in haar gebouw. Met name op de vluchttrappen waar geen enkel daglicht is. Juist op dit soort trappen is het een welkome aanvulling in geval van plotselinge stroomuitval, of nog erger, brand met hevige rookontwikkeling. Wij hebben hiervoor diverse oplossingen en men heeft gekozen voor de nalichtende geel-zwart gestreepte waarschuwingstrips met anti-slip voor elke eerste- en laatste trede van een trap, en de tussenligende treden met een nalichtende ronde disc met een diameter van 4,5 cm. Op de bordessen komen extra nalichtende ronde discs met een diameter van 10 cm welke zijn voorzien van een goed zichtbare dwingende pijl die een bepaalde richting aan geeft. Deze hebben duidelijk contrasterende kleuren, zowel bij daglicht als bij donker.

DUIDELIJKE CONTRASTERENDE ANTI-SLIP, TRAPTREDEN VOOR SLECHTZIENDE BEWONERS, ZORGINSTELLING DE NOVO IN SCHEEMDA

Ook op deze locatie was er behoefte om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen de 1e traptrede en de laatste traptrede voor mensen met een visuele beperking. De tussenliggende treden worden geteld bij het belopen  van deze trap. Zo weet een visueel beperkt persoon, precies wanneer een trap begint en ook weer eindigt. Mede door de stroeve anti-slip, wordt het verschil tussen de traptreden ook voelbaar..

VLUCHTROUTE KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE IN ALKMAAR

Van het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Triversum uit Alkmaar, kwam de vraag om de vluchtveiligheid te verbeteren. De opdracht was om voor kinderen en hun begeleiders een duidelijke en consistente vluchtroute te maken welke op de grond moest worden aangelegd. Alle slaapkamers liggen aan de buitenzijde van de etage, zodat bij het verlaten van een kamer, direct een vluchtroute in het zichtveld is. Bij plotselinge stroomuitval, of brand met donkere rook, is deze vluchtroute te volgen naar de dichtstbijzijnde vluchttrap of vluchtdeur. Dit is goed gelukt, men kan nu zelfs in volledige duisternis de ontruimingsoefeningen gaan doen, wat voorheen natuurlijk onmogelijk was.