Menu

Draadloze vluchtrouteaanduiding iso7010 pictogrammen

De 24/7 e-SIGNS zijn verlichte vluchtrouteaanduidingen gebaseerd op de werking van tritiumgas. Deze vorm van vluchtwegsignalering wordt al meer dan 50 jaar toegepast in vliegtuigen, waar betrouwbaarheid voorop staat. De laatste jaren worden ze echter steeds meer toegepast in gebouwen. Ideaal voor: musea, schepen, banken, hotels, gevangenissen, boorplatforms, bedrijven, horeca enz.

De toepassing van deze vluchtrouteaanduidingen, is het gebruik als permanente verlichte vluchtrouteaanduiding, zonder dat daarvoor aparte noodstroomvoorziening noodzakelijk is (niet te verwarren met noodver-lichting). Ze zijn leverbaar met verschillende NEN7010 pictogrammen, ook in een dubbelzijdige variant. Optioneel is een pendel-constructie te verkrijgen voor montage aan het plafond. De e-SIGN komt in aanmerking voor een energie investeringsaftrek.


Gelijkwaardigheidsverklaring voor Tritium e-SIGNS

Tritium e-SIGNS, zijn vluchtrouteaanduidingen welke 15 jaar lang licht geven zonder gebruik van elektriciteit. Bekabeling is dus ook niet nodig. Vanwege het ontbreken van lampen en accu’s zijn deze vluchtrouteaanduidingen ook onderhoudsvrij. Door hun hoge lichtopbrengst en de pictogramafmetingen zijn e-SIGNS zichtbaar tot 44 meter. Daarnaast zijn e-SIGNS per definitie explosie-veilig en waterproof.

Met een Gelijkwaardigheidsverklaring wordt aangetoond dat een product, in dit geval Tritium e-SIGNS, aan de doelstelling van de wet (Bouwbesluit en Gebruiksbesluit) voldoet. De Gelijkwaardigheidsverklaring is afgegeven door de Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB) uit Delft. De verklaring is gebaseerd op eerder door TNO uitgevoerd onderzoek op het aspect herkenningsafstand, alsmede op aanvullend wetenschappelijk en experimenteel onderzoek gedaan door of namens het ERB.

Dit systeem wordt als sinds jaar en dag toegepast in de luchtvaart-industrie en op booreilanden. Dit systeem voldoet aan NEN 6088, NEN-EN 1838, ANS N540. Richtlijn 92/58 EEG en Ministerie van VROM reg. SAS/2001144917 nr. I.A.9.

Materiaal: kunststof ABS.
Gewicht: 800 gram. 

Effectieve levensduur: 15 jaar. 
Energieklasse: géén energie-verbruik

 

 

15 jaar verlicht | Geen lampen | Geen kabels | Geen accu | Niet testen   Waterproof | Explosieveilig

Heeft u interesse, mail dan naar: info@exitsigns.nl of bel met: 06 - 127 794 70